Biljetter

Nytt för i år är att biljetter till Romas hemmamatcher köps direkt via Romas hemsida. Likt förra året släpps biljetterna med ganska kort varsel, ungefär fem omgångar innan matchdag.

Vi rekommenderar er att beställa biljetter via Romas sida på www.asroma.com Denna sida har ersatt listicket. Här kan ni själva välja platser fritt. Dessutom får ni biljetterna i PDF-format och slipper krånglig biljetthantering nere i Rom. Priserna är de samma som om ni skulle beställa biljetter via RCS.

Till de matcher där det inte går att använda sig av onlineköp (högriskmatcher) kan ni som är medlemmar istället köpa biljetter via RCS genom att skicka ett mail innehållande namn, personnummer, födelseort (står på passet), medlemsnummer och önskad sektion till rcsvezia@gmail.com.

Till vilka matcher kan jag köpa biljetter genom RCS?
Vi kan förmedla biljetter till alla Romas Serie A och Coppa Italia-matcher på Stadio Olimpico, samt många Europa-matcher på hemmaplan.

Hur kommer det sig att RCS kan köpa biljetter åt mig?
RCS är medlem i Associazione Italiana Roma Club, AIRC, vilket gör oss till en officiell supporterförening. AIRC kan fixa biljetter till alla sina medlemsföreningar utan att man behöver gå genom Roma Stores eller krångliga internetsidor.

Kan jag köpa biljetter även till bortamatcher?
Ja, om du har ett Away Card eller La Tessera del Tifoso och reser tillsammans med AIRC, som anordnar resor till i stort sett alla träningsläger, träningsmatcher och bortamatcher såväl i ligan som ute i Europa. Det går normalt sett att köpa ett paketpris och åka gemensamt med AIRC till diverse matcher från Rom för alla våra medlemmar, men när det gäller Champions League kan de tyvärr inte ordna biljetter.

Till vilka sektioner kan jag få en biljett?
Det går att köpa biljetter till alla sektioner förutom Curva Sud. Som i princip alltid är fullsatt av säsongskortsinnehavare. Det går alltså att köpa biljetter till Distinti Nord, Distinti Sud, Tribuna Tevere, Tribuna Monte Mario, Curva Nord och Tribuna d’Onore. En översikt över Olimpicos sektioner hittar du här. Roma Club Svezias banderoll hänger på Tribuna Tevere när en representant är närvarande.

Hur går jag tillväga för att beställa en biljett till en högriskmatch?
Du mailar namn, födelseort, födelsedatum, medlemsnummer i RCS samt en kopia på pass/ID-kort/körkort till rcsvezia@gmail.com. Vi vidarebefordrar sedan informationen till AIRC och återkommer till dig med information om hur betalningen kommer att gå till väga från oss, samt info om tid och plats för upphämtning av biljett.

Hur betalar jag?
Är det fem eller färre RCS-medlemmar som ska på matchen, så betalar du kontant när du hämtar upp biljetten. Är det fler så betalar RCS först för alla medlemmar, och sen får du betala till vårt konto i efterhand.

Går det att ångra en beställning?
Varje beställning är bindande från och med det att vi har skickat ner listan till Rom. Du blir därför betalningsskyldig för varje beställd biljett, även om du får förhinder och inte tar dig ner till arenan.

Hur långt innan match ska jag höra av mig?
AIRC vill ha in alla beställningar 14 dagar innan match. Det är därför viktigt att du hör av dig tidigare än så till oss, gärna i så god tid som möjligt. Minst tre veckor innan match är att rekommendera. Till vissa matcher är biljettrycket stort och då behöver vi få in din beställning i extra god tid. Håll därför utkik efter mail från oss med deadlines för varje specifik match.

Anordnar RCS gemensamma resor?
Ja, medlemskapet i AIRC möjliggör det på ett helt annat sätt än tidigare. Säsongen 18/19 siktar vi på att anordna en resa tilsammans med andra nordiska föreningar. Vilken match det blir är ännu inte spikat.

Var hämtar jag ut min biljett?
Biljetten hämtar du ut utanför Olimpico två timmar innan matchstart från AIRC:s representanter. Ta med legitimation så att AIRC kan bekräfta din identitet. AIRC delar ett tält med UTR (en annan organisation lik AIRC) i Roma Cuore Sole Village som ligger en bit till vänster om obelisken vid Foro Italico utanför Stadio Olimpico. Här finns numera en säkerhetsavspärrning innan man kommer in på stadiumområdet, så det är enkelt att hitta. Obelisken är otroligt enkel att se och är rakt framför bron Ponte Duca d’Aosta, och Roma Cuore Sole Village ligger som sagt till vänster. Är du trots allt osäker så hör av dig till oss innan avfärd så skickar vi en karta där platserna är markerade.

Vad kostar det?
Priserna är desamma som om du skulle köpa dem på plats nere i Rom eller via Vivaticket, men AIRC tar ut två euro extra per biljett. AIRC är en ideell organisation där de som arbetar med den lägger ner nästan motsvarande ett heltidsarbete. De tar inte ut någon lön men kontor och liknande måste ändå betalas, därav den lilla summan.

Får jag ta med mig icke-medlemmar?
Nej, tyvärr. Alla som beställer biljetter via AIRC måste vara medlemmar. Vi är Romasupportrar som hjälper andra Romasupportrar att köpa biljetter på ett smidigt sätt, ingen vanlig biljettförsäljare.