Årsberättelse 2016/2017

Hur var säsongen 2016/2017 för Roma Club Svezia? Här är föreningens årsberättelse:

Säsongen inleddes med årsmöte i Stockholm och val av ny styrelse. Ordförande Erik Åkerblom samt ledamöterna Björn Lager och Filip Kanovnik valde att lämna sina poster och sittande ledamöterna Christine Stridsberg och Sandra Rydh blev omvalda till kassör respektive ordförande. Vidare blev Robert Jonasson invald till sekreterarare, Andreas Gewert till medlemsansvarig och Christian Hildén till hemside- och souveniransvarig.

I början på oktober hölls ett styrelsemöte i Göteborg där planeringen av årets medlemsresa inleddes med beslutet att sätta en tidig deadline för beställning av biljetter till Roma-Genoa för att öka chanserna att få biljetter. Aktiviteter, som fotbollsturnering och middag, på plats i Rom under sista helgen i maj diskuterades också. Styrelsen tog sedan beslut om årets medlemspaket, som bestod av en specialdesignad tygkasse med RCS/Totti-motiv, RCS-pins samt klistermärken som blivit över sedan tidigare säsonger. Under mötet diskuterades slutligen arbetet med en ny hemsida, romaclubsvezia.com, som Christian lanserade senare under hösten, och föreningen fick även den nya e-postadressen rcsvezia@gmail.com.

Vid några tillfällen under säsongen anordnades matchträffar i Stockholm och Göteborg, som i vanlig ordning blev mycket trevliga tillställningar.

Under våren bestod styrelsens arbete huvudsakligen av att förmedla biljetter till olika matcher, och totalt rörde det sig om omkring 200 biljetter som RCS ordnade via AIRC. Majoriteten av dessa, 145 stycken, var till Roma-Genoa och vållade mycket extra arbete då det länge var oklart om alla skulle lösa sig. Slutet blev dock lyckligt och sista helgen i maj fylldes Rom av romanisti svedesi som kommit för att se Francesco Tottis sista match i Romatröjan. Många valde också att deltaga vid fotbollsturneringen och middagen som anordnades tillsammans med grannföreningarna RCN, RCF och LDL, där det återigen blev seger för RCS.

Under året skaffade föreningen Swish för att underlätta vid nya medlemskap samt betalning av biljetter. I samband med utskicket av medlemspaketet i december samt anmälningar till Roma-Genoa registrerades många nya medlemmar och årets medlemsantal uppgick till ca 500. Det är en bit från rekordet men framtiden ser ljus ut för världens vackraste supporterförening, och trots det stora tomrummet efter Totti får vi hoppas att detsamma gäller för AS Roma.

RCSbanderoll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s